WWW.BELATE.BE

Percentage of trains on time for today (updated every 15 minutes based upon all trains of the day):Monday, January 13, 2014

Vertraging met een overstap?

1) Belate kan u nu ook de vertragingen weergeven met een tussenstation of een overstap. Om het te activeren moet u in de instellingen de parameter overstap aanvinken.


2) Na deze eerste stap kan u dan Oorsprong, Overstap en Bestemming invullen met uw verschillende stationnen. Belate zal dan in uw 15m+ pagina alle treinen tussen oorsprong en bestemming met de tussenstation weergeven maar ook alle treinen die direct van oorsprong naar bestemming gaan.

3) Vergeet niet om de andere informaties in te vullen die dienen uw vertragingen te berekenen. Abonnement prijs en lengte van uw abonnement bepalen uw rit prijs. Maar u kan ook dit prijs zelf intikken (bv: Go Pass, Key Card, enz...). Datum van begin van vertragingen is belangrijk als de NMBS de vertragingen op een 6 maanden termijn terugbetaald.
Het is noodzakelijk in de overstap "mode" om manueel uw vertragingen te selecteren.

4) Vergeet ook niet uw profiel op te slaan.

Daarna kan u dan op de 15m+ pagina surfen:Let ook op, als uw rit met een overstap zich nog niet in onze database bevindt dan kan het zijn dat u geen vertraging gegevens ziet (alleen maar de directe treinen). Het systeem verekent de vertragingen s'nachts in functie van de nieuwe ritten die worden ingetikt. U zal dan uw vertragingen met overstap terugvinden de volgende dag. Vanaf dat moment zal uw rit in onze database op een permanente basis zich bevinden.  
    
In de overstap "mode" moet u dan uw vertraging kiezen vanuit de lijst, u hoeft ze gewoon aan te vinken. U kan de niet gekozen vertragingen verbergen met een clik op het oogje boven de lijst.

U kan dan ook de details van de vertragingen gemakkelijk nakijken:

In dit geval is de eerste trein met 18m vertraging vertrokken en met 16m vertraging aangekomen te Brussel-Noord om 19h11. De 2de  trein was voorzien om 19h02, de pendelaar moet dan de volgende trein nemen naar Tubeke (om 19h32) die in dit geval met 5m vertraging vertrekt en komt met 7m vertraging aan. Hij zou om 19h36 moeten aangekomen zijn maar kwam om 20h03 aan, dus met 27 minuten vertraging.

De overstappen zijn berekend volgens de trein overstap mogelijkheden die binnen de 15 minuten beschikbaar zijn na aankomst aan het tussen station. We hebben ook beschouwd dat men minimum 4 minuten nodig hadden om van trein te veranderen. Als er minder dan 4 minuten zijn dan word er beschouwd dat de overstap niet kan gebeuren en dat de eerstvolgende trein naar dezelfde bestemming moet genomen worden. We houden geen rekening met de andere vervoermogelijkheden die eventueel beschikbaar zouden zijn om naar de bestemming te gaan.


No comments:

Post a Comment